Ny creme målrettet rosacea og psoriasis

Viksjø, der mest er kendt for at tilbyde Europas mest effektive probiotika, har netop lanceret deres første creme, ‘K Skin Barrier Balm’.

‘K Skin Barrier Balm’ indeholder K-vitamin (K-2 Vitamin), som forskning viser, virker sårhelende, og er derfor optimal for folk der lider af hudsygdomme der giver sår og udslet i ansigtet, så som rosacea og prosiasis.

Cremen er en ‘barrier’ det vil sige at det er en fed creme, som beskytter huden mod udefrakommende bakterier. Cremen er derfor også primært tænkt som en natcreme, men kan også anvendes som en dagcreme.

Maya har sammensat cremen selv, med baggrund i en lang række studier og forsøg, for at sikre at folk med rosacea eller andre autoimune sygdomme reagerer negativt på cremen.

Efter at have prøvet cremen på flere hundrede forskellige personer med rosacea, er der til dags dato kun en enkelt person der er vendt tilbage op fortalt at de har oplevet en uønsket effekt af cremen. Dog anbefaler Maya at man med ‘K Skin Barrier Balm’ lige som med alle andre hudprodukter, først prøver en lille smule af cremen på en kind, og afventer 24 timer, før man tager den rigtigt i brug.

Ud over K-vitamin, indeholder cremen også oreganolie. Der er naturligvis ingen parfumer i cremen, men den har en naturlig duft fra oreganoolien.

Oregano, eller Origanum vulgare, er en lille, busket plante, der tilhører myntefamilien. Det er en velkendt kulinarisk urt i italienske retter. Oreganoolie er et produkt fremstillet af oreganoplanten. Den indeholder en højere koncentration af de gavnlige stoffer, der forekommer naturligt i planten.

Påføring af fortyndet oreganoolie på huden kan hjælpe med at beskytte mindre sår og skrammer på huden, når de heler.

 Stoffer såsom thymol og carvacrol i olien beskytter sår mod bakterielle infektioner.

Oregano har endvidere anti-inflammatoriske egenskaber.

Nogle kilder hævder, at oreganoolie kan hjælpe med at reducere betændelse. Stoffet carvacrol viser anti-inflammatoriske virkninger i både dyremodeller og in vitro undersøgelser.

 

Vil du lære mere om rosacea, kan du læse Maya Viksjø’s rosacea blog, som indeholder en masse råd, vejledning og indsigt i rosacea. Bloggen er skrevet med baggrund i Maya’s egen erfaring med rosacea og hendes studier på området.